Printr-o hotărâre a Modatim Business Facility, companie prin intermediul căreia a fost dezvoltat complexul de birouri, Ovidiu Şandor a demisionat din funcţia de administrator, în locul său fiind numiţi Mirela Covaşă, directorul financiar al NEPI, Tiberiu Smaranda, director executiv al NEPI, şi Sorin Badea, director de investiţii al NEPI.

În acest fel, tranzacţia de preluare a complexului de birouri, iniţiată în 2012, a fost finalizată, asta şi după ce, în vara anului trecut, Ovidiu Şandor a definitivat construcţia celei de-a cincea clădiri de birouri din cadrul proiectului.

„Prin transferul ultimelor două clădiri de birouri în portofoliul nostru, tranzacția este aproape finalizată. Mai sunt câteva elemente de concluzionat“, a declarat pentru Capital Alex Morar, CEO-ul NEPI.  

Tranzacția a fost realizată în etape, la fel și plățile către firma lui Ovidiu Șandor, în funcție de construcția și livrarea fiecărei clădiri de birouri. Asocierea cu NEPI i-a adus lui Şandor, în urma vânzării City Business Center, construit pe locul fostei fabrici ModaTim, circa 75 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie imobiliară încheiată în afara Bucureştiului. La sfârşitul lunii septembrie, complexul era evaluat în contabilitatea NEPI la 57,1 mil. euro şi figura cu venituri anuale din închiriere de 4,7 mil. euro.

Cele cinci clădiri ale complexului au o suprafaţă închiriabilă totală de 43.000 mp şi găzduiesc companii precum Alcatel-Lucent, Accenture, Autoliv, Visma Software, Raiffeisen Bank sau BCR.

CITIŢI ŞI NEPI vrea să replice modelul de afaceri dezvoltat în România

Imediat după iniţierea vânzării complexului din Timişoara, Şandor s-a asociat cu NEPI pentru dezvoltarea unui nou proiect de birouri, amplasat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul din Cluj-Napoca. Cei doi parteneri au construit deja o primă clădire, în urma unei investiţii de 26 mil. euro şi lucrează la altele două, care ar trebui finalizate până la finalul acestui an.

Ovidiu Şandor este prezent în ultima ediţie a Top 300 Capital pe poziţia 116 cu o avere estimată la 45-47 mil. euro.