Din păcate, cei care mânăncă aeste alimente ignoră un aspect esențial: ele pot provoca, în timp, probleme grave de sănătate. Medicul dietetician Meredith Mishan spune că asta se datorează faptului că aceste alimente sunt pline de conservanți și de sare, relatează Shefinds.

Hipertensiune, afecțiuni cardiace și accident vascular cerebral

„O alimentație bogată în sare poate contribui la hipertensiune, apariția unor afecțiuni cardiace și accident vascular cerebral”, spune aceasta.

„Conform Asociației Americane a Inimii, limita zilnică recomandată este de 2.300 mg de sodiu pe zi, deși ideal ar fi să nu se consume mai mult de 1.500 mg pe zi. O cină congelată preambalată poate aduce peste jumătate din limita zilnică de sodiu recomandată, de 2000 mg, la o singură masă!”, avertizează medicul.

Americanii, sfătuiți să nu mai cumpere aceste produse

În prezent, cei care vor să afle mai multe informații despre produsele preambalate o pot face foarte simplu. Există aplicații ale telefonului mobil care afişează toate informaţiile – de la ingrediente până la numele producătorului şi ţara de origine.

Iată câteva exemple de alimente preambalate, bogate în sodiu, pe care americanii sunt sfătuiți să nu le mai cumpere.

Spaghetti and Meatball Bowl

Marie Callender este unul dintre cele mai cunoscute branduri de alimente congelate din SUA. Acest brand oferă o gamă întreagă de produse congelate, care nu trebuie decât băgate la cuptor și cina e gata. Dar produsele lor nu au nicio valoare nutritivă. În schimb, conțin o tonă de ingrediente care îngrașă și o cantitate foarte mare de sare.

Mishan spune că acest aliment preambalat este una dintre cele mai proaste opțiuni alimentare. Cu 1260 mg de sodiu per porție, este clar că trebuie eliminat din dietă.

Hungry Man Chicken Bacon Ranch

Este unul dintre preferatele amercanilor care aleg să economisească timp, decât să petreacă mult în bucătărie și să gătească. Ca și exemplul de mai sus, și acesta e una dintre cele mai nesănătoase combinații de alimente – mai ales versiunea preambalată, care are o listă întreagă de conservanți și sodiu. O porție conține 1950 mg de sodiu.

De aceea, Meredith Mishan îi sfătuiește pe americani să renunțe la obiceiul de a cumpăra produse preambalate, care nu fac decât să le pună sănătatea în pericol, și să-și pregătească cina acasă, cu ingrediente naturale, fără conservanți și sare.