Oțelul Galați a învins în deplasare FCSB cu 2-0

Duminică, pe data de 3 decembrie, Oțelul Galați a învins FCSB în deplasare, cu scorul de 2-0. Antrenorul Dorinel Munteanu s-a arătat foarte bucuros de victorie. Acesta speră că echipa se va bate pentru intrarea în play-off.

„Mă bucur foarte mult. Jucătorii au răspuns extraordinar la comenzi. Mă bazez pe echipă. Acum trebuie să-i ajut din punct de vedere finaciar, să le achit salarile şi primele. Asta va fi o problemă [Problemă?] Nu, în sensul că vor fi întârzieri, dar băieţii îşi vor primi banii.

Jucătorii mei nu au arătat nici un fel de respect şi nici un fel de teamă. Au jucat exact aşa cum le-am transmis, să joace fără complexe. Mai sunt multe meciuri până la final. Nu facem o mare bucurie pentru această victorie, pentru că jucăm joi în cupă şi este unul din obiective. Suntem în grafic. Adversarii cred că au fost puţin relaxaţi azi, au cel mai bun lot şi dacă învingeau luau un avans destul de bun. (…)

(Despre grupa naţionalei la Euro 2024) Trebuie să avem tupeu şi curaj, chiar dacă jucăm cu Belgia. Aşa cum a fost Elveţia în grupă aşa se va juca şi cu Belgia. Eu cred că jucătorii noştri se vor concentra pentru turneul final mai mult decât în grupă”, a declarat el.

Florinel Coman, supărat după înfrângerea FCSB

Florinel Coman, atacantul FSCB, spune că vina pentru înfrângerea suferită pe Arena Națională este doar a jucătorilor.

„Am fost o echipă semi-activă aşa mi s-a părut, în frunte cu noi, atacanţii. De trei meciuri marcăm din faze fixe, nu mai avem acelaşi randament pe care îl aveam noi, atacanţii. Echipa noastră nu a fost obişnuită aşa niciodată.

Dacă învingeam puteam să ne desprindem, la opt puncte dar până la urmă ne gândim că s-au încurcat şi celelalte echipe. Nu ne-am relaxat, am vrut să venim, să jucăm fotbal şi să ne distanţăm la opt puncte. Noi suntem vinovaţi, jucătorii de atac. La gol mi s-a părut fault, dar dacă nu s-a dat, asta e. Al doilea galben l-am primit pentru că am stat în faţa mingii, arbitrul nu a fluierat a venit şi mi-a dat cartonaş.

Un meci jalnic, am fost jalnici cu toţii. Trebuie să ridicăm capul, mergem mai departe pentru că avem meci în cupă. (…)

(Despre grupa naţionalei la Euro 2024) Belgia pleacă uşor favorită, noi o să fim subestimaţi, aşa cum am fost şi în grupa de calificare. Pare că ne convine această postură, dar acolo totul depinde doar de noi. Mergem să jucăm! Important este să ne pregătim bine pentru că este o treabă foarte serioasă”, a spus acesta.

Oțelul Galați se află pe locul 9 în clasament

Oțelul Galați a câștigat împotriva liderului din Superligă, FCSB, într-un meci din etapa a 18-a. Scorul a fost deschis de către gălățeni în minutul 7. Lixandru i-a pasat lui Ovidiu Popescu, iar Samuel Teles a profitat de ocazie, marcând astfel primul gol al partidei.

FCSB a ripostat prin lovitura liberă a lui Florinel Coman, care a fost însă scoasă de portarul Dur-Bozoancă. Portarul gălățenilor a intervenit și în minutul 43, iar Ovidiu Popescu a trimis peste poartă în minutul 59. Cisotti a înscris cel de-al doilea gol pentru Oțelul Galați în minutul 64. Florinel Coman a primit al doilea cartonaș galben şi, implicit, cartonaşul roşu în minutul 90+6.

În ciuda acestei înfrângeri, FCSB este, în continuare, lider în clasament, cu 37 de puncte. Oțelul Galați, care se află pe locul 9, a câștigat al patrulea meci stagional, ajungând astfel la 23 de puncte.

Iată componențele celor două echipe:

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Lixandru (Dawa 46), Radunovic – Olaru, Şut (Djokovic 69), Ov. Popescu (Radaslavescu 66) – Miculescu (D. Rotariu 46), Compagno (M. Toma 90), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous

OŢELUL GALAŢI: Dur Bozoancă – Zhelev, Yabre, Lovric, Miguel Silva – Cisotti (Jardan 85), A. Lopez (I. Neagu 34), Samuel Teles – Maciel (G. Cârjan 85), Al. Pop (Fatai 62), Bodişteanu (A. Rus 46). ANTRENOR: Dorinel Munteanu

Cartonaşe galbene: Lixandru 8, Fl. Coman 58, Djokovic 90+2 / A. Lopez 19, Samuel Teles 61, Cisotti 68

Arbitri: Marcel Bîrsan – Vladimir Urzică, Adrian Popescu – Iuliana Demetrescu

Arbitri VAR: Rareş George Vidican – Ciprian Florin Danşa

Observator: Dan Berbecaru