184-41402-oskar3.jpgAsseco SEE, pentru că, în următorii trei ani, va investi 28,5 mi­l. euro în România şi alte state din regiunea Balcanilor. Compania poloneză de IT va utiliza banii pentru consolidarea operaţiunilor din România, Croaţia şi Serbia şi pentru achiziţionarea altor firme de profil. „Fondurile provin dintr-o investiţie BERD, care a achiziţionat peste 4,8 milioane de acţiuni, la care se adaugă un împrumut de şapte milioane de euro pe şase ani de la aceeaşi instituţie. În plus, printr-o ofertă publică de acţiuni derulată pe bursa din Varşovia, firma a atras încă circa 6,5 milioane de euro“, a declarat directorul general al Asseco South Eastern Europe, Piotr Jelenski. În România, Asseco SEE a intrat în 2007, când a preluat firmele Fiba Software şi Net Consulting.

184-41403-oskar2.jpgŢuca Zbârcea & Asociaţii, pentru că, potrivit raportului „Financial Times Innovative Lawyers 2009“, este firma de avocatură cu cel mai mare punctaj din Europa Continentală. Raportul a investigat metodele prin care casele de avocatură au contracarat efectele crizei pe plan intern şi în relaţiile cu clienţii. Conform analiştilor FT, „Ţuca Zbâr­cea&Asociaţii a reacţionat rapid, dezvoltând şi implementând, încă de la primele semne ale recesiunii globale, un program anticriză în baza unei strategii coerente“. În indexul general FT Law 50 al celor mai inovatoare case de avocatură din Europa, compania românească ocu­pă locul al 7-lea, fiind singura firmă din Europa de Est inclusă în top 10.

184-41404-oskar1.jpgRamada Plaza Bucharest Hotel, pentru că, în cadrul Convenţiei Wyndham ce se desfăşoară a­nual, a obţinut cea mai înaltă dis­tincţie, Ramada 2009 Quality Award. În urma inspecţiei realizate de un auditor extern, dintre toate hotelurile lanţului din regiunea EMEA, Ramada Plaza Bucharest a obţinut un punctaj de 95,5 din maximum 100. În România, brandul Ramada este reprezentat de Trend Hospitality, care acţionează ca partener strategic în România, Bulgaria şi Republica Moldova.