113-15002-oskar5.jpgProcter & Gamble, pentru că a lansat campania „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri“, proiect dedicat ajutorării copiilor care suferă de malformaţii cardiace. Campania are drept scop amenajarea unui nou bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tårgu-Mureş. Doar 270 de copii pot fi operaţi, în medie, într-un an la Institut, întrucåt există un singur bloc operator şi o singură echipă specializată. Procter& Gamble a donat deja Institutului suma de 300.000 de dolari.

113-15003-oskar4.jpgFresenius NephroCare, pentru că a inaugurat un centru privat de dializă în Bacău, cu o investiţie care se ridică la 2,7 milioane de euro. Centrul este deservit de o echipă medicală alcătuită din patru medici şi 23 de asistenţi medicali şi este dotat cu 38 de maşini de dializă, fiind astfel capabil să asigure tratamentul a peste 200 de pacienţi. Fresenius mai deţine în prezent patru clinici de dializă în Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Oradea.

113-15004-oskar3.jpgAsociaţia Noi şi Ceilalţi, cu activităţi în domeniul consilierii şi apărării drepturilor persoanelor seropozitive şi a bolnavilor de SIDA, pentru că a inaugurat un Centru de informare şi consiliere care va asigura sprijin administrativ şi operaţional pentru derularea unor servicii sociale oferite la nivel local celor afectaţi de această maladie. Centrul va oferi îndrumare şi asistenţă pentru cei care trăiesc cu HIV/SIDA, în vederea obţinerii drepturilor de care beneficiază, precum şi informaţii şi sprijin pentru a combate discriminarea.

113-15005-oskar2.jpgDHL International Romånia, pentru că a organizat cea de-a patra ediţie a Maratonului „Ştafeta Carpaţilor“, eveniment caritabil în urma căruia au fost strånse fonduri în valoare de peste 20.000 de euro. Banii vor fi donaţi Asociaţiei Noi Orizonturi Familia şi vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare din secţia pentru copii a Institutului de Oncologie din Bucureşti. Un alt proiect care va fi sprijinit constă în tratarea unor copii care suferă de astm, într-un centru de salină din Bucureşti.

113-15006-oskar1.jpgHoria-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Romån (ICR), pentru că a fost ales vicepreşedinte al reţelei institutelor culturale din Uniunea Europeană (EUNIC), în urma votului conducătorilor organizaţiilor membre – institutele culturale naţionale din 25 de ţări ale UE. Patapievici va deţine această funcţie timp de doi ani, urmånd ca în 2010 să preia preşedinţia EUNIC.