Organizatorii de evenimente nu mai pot face față situației, fără un sprijin din partea autorităților

Exceptând șomajul tehnic și indemnizațiile acordate artiștilor, nu a existat niciun sprijin acordat de către stat pentru industria culturală și de evenimente, chiar dacă a fost cea mai afectată în urma pandemiei de COVID-19. Amintim că schema de stat aprobată în luna ianuarie prevedea susținerea sectorului cultural afectat de SARS-CoV-2, în vederea relansării activității culturale.

„După 16 luni de la declararea pandemiei în România, încă, sectorul cultural și de evenimente nu a primit niciun ajutor financiar pentru a compensa pierderile din anul 2020 și mai ales din 2021. Am asistat acum câteva zile la niște declarații ale vicepremierului Dan Barna care spunea că trebuie înăsprite condițiile de acces la evenimente pentru a sprijini campania de vaccinare. Am fost uimiți să vedem că se ia o asemenea decizie fără nici o bază medicală”, a declarat președintele Asociației Lucrătorilor în Industria Spectacolelor, Bogdan Nedelcu, la Antena 3.

Organizatorii nu mai pot face față situației

În acest context, mai multe asociații din domeniu au decis să se acționeze în instanță pentru a verifica baza legală a deciziilor luate, în cazul în care nu va exista nici o compensare. Astfel, președintele Asociației Lucrătorilor în Industria Spectacolelor a punctat că organizatorii nu mai pot face față situației, fără un sprijin din partea autorităților.

„Un nou val pandemic ar însemna distrugerea sectorului cultural și de evenimente, în special din domeniul privat. Nu cred că putem să mai facem față, fără nici un sprijin din partea autorităților”, a completat Bogdan Nedelcu.

Sursă foto: Dreamstime