„Au fost mai atenți la procedurile de contestare. Ajunseserăm în absurditate. Voiau să modifice procedurile reglementate de lege.

Ei au vrut să modifice astfel încât actele administrative cu caracter normativ să poată să fie suspendate de instanță. Ce ar fi insemnat asta? Daca trecea legea așa cum voiau cei de la PSD, se putea suspenda actul normativ până la judecare. Guvernul și autoritățile ar fi fost lipsiți de orice fel de parghie pentru a putea lupta împotriva pandemiei”, a transmis Ludovic Orban la Realitatea Plus.

O atitudine profund dăunătoare față de sănătatea publică

„Nu înțeleg. Este o atitudine profund dăunătoare față de sănătatea publică. Depindem de un Parlament dominat de PSD care se comportă de parcă ar fi în campanie electorală.

Am intensificat toate acțiunile de control. Am mobilizat cum nu au mai fost mobilizate toate instituțiile de control”, a răspuns premierul când a fost întrebat de scopul amânării.

O anti campanie mizerabilă

Ludovic Orban a subliniat că „nu poți să-ți construiești un succes pe cadavre”, explicând că fiecare partid responsabil trebuie să transmită către cetățenii români un mesaj de responsabilitate.

„Se face o adevărată campanie împotriva medicilor care își riscă viața și sunt obosiți. Sistemul medical este supra solicitat.

Ii rog să nu cedeze. Să nu se lase influențați de anti campania mizerabilă care se derulează împotriva lor.

Dreptul la viață este un drept fundamental pe care dacă îl încalci, nu mai există restul drepturilor. Viața unui om este marcată profund de boală. Respectarea dreptului la sănătate este fundamental. Este necesar un comportament responsabil. Cu cât numărul de infectări este mai mare, cu atât posibilitatea de revenire la o viață normală este mai mică. Depinde de fiecare dintre noi să nu ne lăsăm îmbolnăviți.

Nu poți să-ți construiești un succes pe cadavre. Fiecare partid responsabil trebuie să transmită către cetățenii români un mesaj de responsabilitate, un mesaj de comportament corect. Să fie un exemplu pentru fiecare cetățean. Epidemia nu trebuie privită în cheie politică sau electorală”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea