Orban a precizat că toate achizițiile făcute de ONAC, UNIFARM și Ministerul Sănătății sunt transparente și oricine poate afla ce s-a cumpărat și cât s-a plătit. Premierul a dezmințit orice implicare în achiziții, cu excepția intervențiilor la nivel politic și diplomatic, în mai multe țări pentru aducerea echipamentelor și materialelor necesare în lupta cu COVID-19.

„Nu am ce să răspund la această acuzație. În ce mă privește nu am niciun fel de implicare în procedurile de achiziție decât prin intervențiile făcute la nivel politic, diplomatic, în foarte multe țări pentru a favoriza aducerea echipamentelor, materialelor și altor categorii de produse necesare în lupta cu COVID-19. Această acuzație este o mare minciună. Se pot vedea achizițiile făcute de ONAC, UNIFARM, Ministerul Sănătății, sunt transparente, cunoscute, oricine poate afla ce s-a cumpărat, de la cine, cu ce preț.

M-aș bucura să existe aceeași transparență pe care o are Guvernul și la nivelul Consiliilor Județene în privința achizițiilor. Cei care lansează acuzațiile mincinoase să se uite mai bine în ograda lor, pe ce dau banii unii baroni județeni”, a declarat Ludovic Orban.