Emanuel Ungureanu, liderul USR, a lansat luni seară un atac dur la adresa lui Ludovic Orban pe Facebook.

”A plecat catastrofa, Ludovic Orban, un monument de aroganţă şi atotsuficienţă. Sub Orban s-a furat masiv în timpul pandemiei, Tătaru a numit şefi de pompe funebre la şefia spitalelor, s-a refuzat testarea masivă, s-a împânzit aparatul administrativ de analfabeţi de la PNL, amante şi pile, PNL s-a umplut de pesedişti care au votat legile anti justiţie ale lui Dragnea, au basculat 120 de primari pesedişti şi i-au vopsit în galben, şi-au bătut joc de Vlad Voiculescu pe care l-au împiedicat să ajungă viceprimar”, a scris, luni seară, pe Facebook, Emanuel Ungureanu.

Ungureanu aşteaptă ”un nume serios” de la PNL

”Sper ca PNL să vină cu un nume greu, serios, ca prim-ministru, aşa cum am spus aseară, de la Ilie Bolojan în sus. Vrem să fim parteneri la guvernare cu un PNL responsabil. Gata, cu guvernarea la birt, se prăbuşeşte ţara”, a mai scris Ungureanu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituide coloana vertebrală a viitorului Executiv.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu există un câştigător al alegerilor parlamentare, că PNL şi USR au obţinut mai multe voturi decât în 2016, concluzia sa fiins că centru-dreapta are peste 50%, iar PSD poate să rămână în afara deciziei politice.

Iohannis a ales deja noul premier

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României”, a transmis, luni seară, Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a desemnat premierul interimar.

”În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a mai transmis sursa citată.