Ludovic Orban a precizat că magistrala 5 de metrou va fi gata după semnarea procesului verbal de recepție, care depinde de câteva obiecții ale ISU, care sunt în lucru și vor fi rezolvate în cel mai scurt timp.

„Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde doar de câteva obiecţii din partea ISU- despre care am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex – pentru care se lucrează”, a anunţat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, ”rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor”, transmite Adevărul.

Ce declara recent Ministrul Transporturilor despre lucrările la metrou

Ministrul Transporturilor declara la începutul lunii că lucrările pentru finalizarea magistralei de metrou M5 merg înainte, iar darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de cei implicaţi

„Toţi factorii implicaţi în realizarea acestui important obiectiv pentru Bucureşti şi bucureşteni trebuie să înţeleagă necesitatea finalizării acestuia, dar şi beneficiile pe care le va produce noua magistrală de metrou din Drumul Taberei.

Doamna primar general, dacă este primarul întregului Bucureşti, trebuie să participe activ la finalizarea noii magistrale şi nu să meargă pe şantierele obiectivelor de investiţii care nu intră în atribuţiile domniei sale. Ştiu că doamna primar general se află în plină campanie electorală şi ar fi trebuit ca această lucrare să fie una prioritară pentru administraţia pe care încă o conduce şi să se implice activ pentru locuitorii zonei. Acest obiectiv, deja foarte mult întârziat, reprezintă o prioritate pentru ministerul pe care îl conduc şi de aceea am şi făcut apel public la dialog.

O anunţ, şi pe această cale, pe doamna Firea că lucrările pentru finalizarea acestei magistrale merg înainte, cu sau fără sprijinul dânsei, şi că darea în trafic a metroului, cu călători, se va face conform ultimelor termene asumate de către cei implicaţi. Interesul cetăţenilor Bucureştiului este pentru mine mult mai important decât campania electorală în care se află unii sau alţii”, a declarat ministrul Lucian Bode.