După alegerile locale, care vor avea loc duminică, 27 septembrie, va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare, a precizat, vineri seară, premierul Ludovic Orban. Şeful Guvernul subliniază totuşi că, deocamdată, nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

“Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Reghin.

Prim-ministrul a mai precizat că atunci când va fi stabilit exact numărul de zile în care cursurile vor avea loc doar în sistem online, printr-un ordin al ministrului Educaţiei, se va anunţa public, transmite Agerpres.

Ce mesaj a transmis vineri şi ministrul Educaţiei?

Anterior, relatam că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis că orele de curs din grădiniţe, şcoli şi licee vor fi suspendate vineri, înainte de weekend-ul alegerilor, precum şi lunea şi marţea următoare.

“Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.

Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional”, a spus, vineri, Monica Anisie.