Premierul le-a adresat un mesaj românilor care doresc să plece în vacanță.

„Sa se protejeze. Sa respecte normele de siguranta – purtarea mastii, distanta fizica, igiena personala. Sunt lucruri simple, daca le respectam, nu ne imbolnavim.

Daca ne imbolnavim ducem boala acasa si ii imbolnavim pe cei dragi, pe prietenei, pe colegi. Trebuie sa fim responsabili si sa ne pazim de acest virus pervers”, a transmis Ludovic Orban.

Măsuri de relaxare sau impunere de noi restricții

Ludovic Orban a spus că nu se pune problema de alte măsuri de relaxare, însă românii nu trebuie să se teamă nici de impunerea restricților.

„Deocamdată nu, am spus-o, dar nu ne dorim nici restricţii şi mai ales nu ne dorim să mai afectăm economia în niciun fel, economia trebuie să funcţioneze. Dimpotrivă, în fiecare saptămână adoptăm toate actele normative pentru a transpune în practică planul de relansare economică”, a răspuns Orban când a fost întrebat dacă este cazul să ne relaxăm sau să sperăm la vreo relaxare.

Drumul Transalpina va fi sigur pentru circulație

De asemenea, ministrul Transporturilor a anunțat că se va asigura ca drumul Transalpina va fi sigur pentru circulatie.

„Transalpina este un drum extrem de important, nu numai ca valoare turistica, ci asigura si legatura intre Ardeal si Oltenia.

E un drum pe care trebuie sa-l aducem in parametrii tehnici. Sigur, mai sunt incurcaturi juridice pe care trebuie sa le clarificam în curand.

Noi vom continua investiţiile în punerea în siguranţă a acestui drum până la clarificarea situaţiei juridice, moment în care noi suntem determinaţi să finalizăm aceste lucrări, aşa cum va dispune instanţa.

Mai sunt practic sub 15% lucrări de executat, bine ele s-au şi deteriorat din 2014 până în prezent, dar buget avem, buget pentru investiţii, pentru investiţii în infrastructura de transport o să avem în anii următori suficient, determinare avem, aşa că doar să clarificăm aceste situaţii juridice şi vom finaliza lucrările aici.

De alt fel, cred că am demonstrat în aceste nouă luni că infrastrucutura de transport, investiţiile în infrastructura de transport sunt priorotare pentru Guvernul Ludovic Orban”, a adăugat premierul.

Banii necesari pentru terminarea drumului

Orban a fost întrebat dacă există un calcul în privinţa banilor care ar mai fi necesari pentru terminarea proiectului.

„Trebuie refăcut acest calcul. Calculul era la nivelul a aproximativ 12 milioane de euro, dar trebuie revizuit calculul. Deja o parte din lucrări s-au făcut. V-am zis, este un drum extrem de important, un drum spectaculos, un drum care a atras turişti străini, un drum care practic a crescut prestigiul, notorietatea zonei, pe care vrem într-adevăr să-l facem ca lumea. Mulţumim!”, a conchis acesta.

Sursă: INQUAM/Octav Ganea