Premierul interimar al României, Ludovic Orban, susține la România TV că, în ceea ce privește o posibilă izbucnire a epidemiei de coronavirus în România, Guvernul a luat toate măsurile necesare atât de prevenție cât și de tratare a virusului ucigaș.

„Am luat măsuri din timp. Noi avem un număr extrem de mic de cazuri. Traficul Italia-România este un trafic extrem de intens. Noi am stabilit că oricine vine din localitățile infectate intră automat în carantină. Urmărim întotdeauna cu maximă atenție. Avem atitudini pregătite, în funcție de evoluție”, a spus Orban la emisiunea prezentată de Victor Ciutacu.

„Nu pot să vă spun care sunt toate măsurile care se iau. Ele sunt gândite pentru diferite scenarii de evoluție”, a mai spus Orban.

„Nu poate fi apărată sub nicio formă”

În ceea ce o privește pe Sorina Pintea, premierul a spus că nu știe ce s-a întâmplat, dar consideră că oricărui cetățean aflat în situația fostului ministru PSD al Sănătății, trebuie să i se respecte drepturile la demnitate.

„Din punctul de vedere al cinstei, al calității nu poate fi apărată sub nicio formă”, a mai zis premierul interimar.

Orban a răbufnit în momentul în care Victor Ciutacu a reamintim de situația în care a fost achitat: „Nu trebuia să faceți ca toți dracii. Mi-am dus crucea cu demnitate”.