Primăria Botoșani are de plătit o factură de 2 milioane lei, adică peste 400.000 de euro  pentru apa de ploaie. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că suma pe care municipalitatea o are de achitat pentru apa de ploaie este cu o treime mai mare decât cea de anul trecut și că această factură cântărește greu asupra bugetului local.

Anul trecut, Primăria Botoșani a contestat factura primită la apa meteorică, însă fără succes.

”Am primit o adresă prin care ni se spune că numai apa de ploaie pe care trebui să o plătim, și este o sumă destul de importantă la municipiul Botoșani, este cu o treime mai mare față de ce s-a întâmplat în 2017. Noi plătim de pe un an în urmă. Dacă în 2017 au fost precipitații de 430 litri pe mp acum sunt de 680 . Înseamnă undeva peste 2 milioane lei. În 2017, am plătit 1,6 milioane lei și am contestat și am vorbit singuri până la urmă”, a menționat Flutur, conform botosaninews.ro 

Primăriile pot decide să scutească populaţia de la plata taxei pe apa de ploaie, după ce în Monitorul Oficial au fost publicate modificările la Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

„Autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populaţiei de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale cu suportarea din bugetul local, în limita disponibilităţilor şi a sumelor alocate cu această destinaţie”, prevede un nou articol introdus în Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, modificarea fiind publicată în Monitorul Oficial.