"Având în vedere situaţia economică actuală, Orange Polska trebuie să-şi reducă costurile. Va fi vorba de plecări voluntare, dar şi de concedieri", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Wojchiech Jabczynski.

Orange Polska, cunoscut anterior sub numele de Telekomunikacja Polska (TP), este principalul operator de telefonie fixă din Polonia cu 5,1 milioane abonaţi şi unul din cei mai mari operatori de telefonie mobilă cu 14,9 milioane clienţi, potrivit datelor publicate la sfârşitul lui 2012. France Télécom deţine 49,79% din capitalul Orange Polska.

Polonia este una din principalele pieţe europene pentru France Télécom/Orange, alături de Franţa, Spania şi Marea Britanie. În ultimii ani, numărul utilizatorilor de telefonie fixă a scăzut constant în Polonia, numai în 2012 peste 600.000 de utilizatorii renunţând la telefonia fixă.

În Polonia există în uz 53,1 milioane cartele SIM, la o populaţie de 38,2 milioane de locuitori. Principalii operatori de pe piaţa telefoniei fixe sunt Orange, T-mobile (divizie a grupului german Deutsche Telecom), Plus şi Play.

France Telecom este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente. Divizia sa de telefonie mobilă Orange este lider de piaţă în România cu 10.243.000 de clienţi la data de 30 septembrie 2012.