Operatorul de telefonie mobila va lansa, incepand din 25 iunie, serviciul 3G+ pentru clientii sai din  Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati si Ploiesti. Compania va extinde serviciul in viitorul apropiat, acesta urmand sa devina disponibil clientilor din orasele resedinta de judet si principalele statiuni montane pana la sfarsitul anului. Serviciul 3G+ ofera viteze de descarcare a datelor de pana la 3,6 Mbps.

Orange ofera acces la serviciile 3G atat clientilor cu abonament cat si clientilor PrePay si se adreseaza atat clientilor business cat si utilizatorilor individuali. Clientii Orange pot folosi serviciile 3G+ atat pe laptop cat si din locatii fixe.

Echipamentele de conectare constau in carduri de date 3G+ pentru laptop si modemuri USB 3G+ pentru conectare la desktop, pentru anumite abonamente de date mobile aceste echipamente fiind oferite gratuit de Orange. Totodata, Orange va schimba gratuit cardurile de date si modemurile UBS 3G/EDGE/GPRS ale clientilor cu abonamente de date mobile din primele 10 orase care vor intra sub acoperire 3G+ pentru a facilita accesul la viteza 3G+. 

 

Serviciul este disponibil abonatilor Orange si in roaming, in 15 tari europene. 

 

Orange Romania are 8,2 milioane de clienti si a inregistrat venituri de 283,3 milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 29,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

 

Sursa: Capital 21 Iunie 2007