Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că municipalitatea nu a făcut disponibilizări, însă de la începutul anului au plecat aproximativ 100 de angajaţi şi probabil că vor mai pleca circa 100 în urma controalelor de audit efectuate în direcţii.

Oprescu a precizat că Primăria Capitalei nu a făcut disponibilizări „în baza unor ordonanţe sau legi ale Guvernului”, însă de la începutul acestui an au plecat din diverse direcţii aproximativ 100 de persoane.

Edilul şef al Capitalei a afirmat că nu urmăreşte reducerea personalului, dar a precizat că au început mai multe controale de audit în direcţii, pentru a vedea eficienţa unor servicii. Oprescu a adăugat că „probabil în urma acestor controale vor mai pleca” unii angajaţi.

„Vor exista restructurări făcute numai pe criterii de profesionalism şi de vechime avută în funcţiile din Primăria Capitalei”, a spus Sorin Oprescu.

Întrebat de ce în anumite direcţii ale municipalităţii cheltuielile cu personalul au crescut, Oprescu a spus că acest lucru nu se regăseşte decât în direcţiile de asistenţă socială şi acolo unde au fost făcute angajări, însă respectând normele legale.

„Cheltuielile de personal au crescut la Direcţia de Asistenţă Socială, după ce municipalitatea a preluat cinci cantine sociale, la Poliţia Comunitară, prin completarea locurilor libere, şi la Administraţia Străzilor, prin înfiinţarea Servicului pentru parcări”, a precizat Sorin Oprescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1Tv, că săptămâna viitoare va cheama Guvernul la consultări, la Cotroceni, menţionând că va discuta despre disponibilizările în sistemul bugetar, pe care nu le-a prea remarcat, şi despre fondurile pentru infrastructură.

SURSA: Mediafax