Acest proiect va debloca rezerve suplimentare de țiței de 3,2 milioane de barili, echivalent cu circa 10 la sută din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România, înlocuind declinul natural.

„OMV Petrom investeşte constant în tehnologii noi şi metode de recuperare secundară pentru redezvoltarea zăcămintelor mature, pentru a îmbunătăți ratele de recuperare a țițeiului și gazelor. Acest proiect va contribui la atingerea obiectivului nostru strategic de a stabiliza producția de hidrocarburi din România în timp ce rezervele suplimentare deblocate prin această investiție vor întări contribuția OMV Petrom la asigurarea securității energetice a României pe termen lung”, spune Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de explorare și producție.

Tazlău este un zăcământ matur de ţiţei, exploatat de peste 60 de ani, a cărui producţie zilnică reprezintă sub 1 la sută din producţia totală de ţiţei a OMV Petrom în România.

Redezvoltarea zăcământului are ca scop creșterea gradului de recuperare a țițeiului din zăcământul Tazlău prin injecție de apă industrială. Proiectul de redezvoltare Tazlău constă în 20 de operațiuni de reparații capitale, construirea unei instalații de tratare a apei și a unei rețele noi de distribuție a apei.

La finalul anului 2013, 11 proiecte de redezvoltare a zăcămintelor se aflau în faza de dezvoltare. Investițiile viitoare planificate pentru implementarea acestor proiecte se ridică la peste 500 de milioane de euro, iar rezervele dovedite și probabile se ridică la circa 100 de milioane barili echivalent petrol, se mai arată în comunicatul companiei.