Revista Capital a sărbătorit 27 de ani de la prima apariție prin organizarea unei gale aniversare ce a avut loc miercuri seara, 4 decembrie la Face Convention Center, eveniment în cadrul căruia au fost premiați oamenii care au inspirat România în anul 2019.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroase personalități ale lumii politice, din lumea afacerilor, vedete de televiziune, influenceri și artiști. Mai mult, la Gala Premiilor Capital a participat premierul României, Ludovic Orban și miniștri din noul cabinet.

Într-o atmosferă ce a fost completată și de un moment artistic susținut de celebrul Damian Drăghici și trupa sa, în cadrul evenimentului a fost lansat și cel mai așteptat anuar, Capital TOP 300 Cei mai Bogați Români, ediția 2019, ce va fi disponibil la chioșcuri și online pe www.agoramag.ro, de astăzi, 5 decembrie.

În cadrul Galei au fost acordate trofee și diplome de excelență oamenilor care prin viziune, determinare, perseverență si performanţă au reușit să se facă remarcați în România, indiferent dacă domeniul lor de activitate este unul economic, sportiv sau chiar medical.

Anul 2019 a fost unul de excepție pentru celebrul jurnalist, Victor Ciutacu, căruia i-a fost acordat ”Premiul special pentru excelență în jurnalism”.

Victor Ciutacu este absolvent de Politehnică, dar a ales să activeze în presă încă din anul 1993. A lucrat pe rând la ziarele Meridian, Curierul Național, Adevărul și Jurnalul Național, unde a și fost redactor șef. A avut apoi propria emisiune de succes la Antena 3, iar din 2013 la România Tv. Anul 2019 a fost unul de excepție pentru celebrul jurnalist care a fost mai mereu lider de audiență cu talk show-politic pe care îl prezintă, “Punctul Culminant” reușind să devanseze chiar și posturi generaliste.

După ce a primit premiul, Victor Ciutacu a ținut un discurs incredibil în care a menționat lucruri din trecutul său, ce îl vizau și pe premierul României, Ludovic Orban. Acesta și-a amintit că în urmă cu 10 ani, era premiat de Orban pentru reușitele sale din media.

“Ultima dată când am fost la o festivitate de premiere împreună cu domnul Orban aici de față, se întâmpla acum vreo 10 ani de zile. Eu luam premiu și domnul Orban mi-l acorda. Se întampla la Teatrul Național București, într-o sală plină de liberali stupefiați pentru că domnul Orban îl premia pentru cum își foloseste libertatea cuvantului pe ăla care calcă în picioare guvernul Tăriceanu, la vremea respectivă președinte al PNL. Mă bucur că după 10 ani de zile ne regăsim într-un astfel de context domnule Prim-ministru. Felicitări și dumneavoastră”, a spus Victor Ciutacu.

În plus, Ciutacu a susținut că el nu se consideră erou, și a mulțumit pentru premiul primit. De asemenea, acesta a povestit și despre obstacolele pe care a trebuit să le depășească de-a lungul carierei sale pentru a ajunge în acest punct.

“Sunt ușor blocat de titulatura evenimentului Eroii Anului. Eu n-am vocație de erou. Sunt cât se poate de sincer. Eroii sunt de obicei ăia fraieri, care ies cu pieptul înainte și mor primii. Aș prefera să n-am soarta asta. În al treilea rând, mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase pe care le-ați spus despre mine și îmi amintesc că în 2013 a fost marea stupefacție. Pleacă nebunul de la Antena 3 la Romania tv…mi s-a prevăzut sfârșitul, compromiterea, ratarea profesională…tot ce putea fi mai rău pentru un om care lucrează în televiziune.

După 6 ani și jumătate, faptul că sunt alături de dumneavoastră aici, în seara asta, în calitatea în care sunt, mie cel puțin îmi demonstrează că am făcut o treaba bună. De regulă, toate meritele sunt ale mele, toate insuccesurile sunt ale celorlalți. Dar în povestea asta, anul 2019 a fost un an de cotitură, pentru că s-a produs o mare mutație. Postul nostru a devenit prin natura evenimentelor, prin implicare, lider pe piața televiziunilor de știri, iar emisiunea mea este liderul liderului. Așa că pe undeva dacă vreți, iertați-mi lipsa de modestie, este cumva meritat..…nu doar de mine, ci de întregul post de televiziune”, a mai spus acesta.

La finalul discursului, prezentatorul TV a lăsat modestia la o parte și a precizat că el întotdeauna a știut că este cel mai bun și că se bucură că într-un final recunosc și alții asta.

“Întodeauna am știut că sunt cel mai bun, n-a fost asta o problemă. Mă bucur că după atâția ani de zile, o recunosc și alții. Sunt atât de bun pentru că am o concurență puternică. Mihai Gâdea, fraților, care e concurentul meu, este foarte bun. Antena 3 este un post foarte puternic. Ca să-i bați, trebuie să fii mai bun decât ei. De aceea consider că e o performanță.”, a concluzionat Ciutacu.

După eveniment, Victor Ciutacu a scris pe pagina sa de Facebook că ar mai fi avut multe lucruri de spus în cadrul galei. Acesta a mulțumit revistei capital.ro și tuturor cititorilor săi.

“Sunt multe lucruri pe care le-aș mai fi putut spune. Dar îmi place să cred că am punctat măcar suficient. Nu-s om de ceremonii, mi-e greu să vorbesc în fața a mai puțin de 200.000 de privitori, dar chiar m-a bucurat aprecierea colegilor de la capital.ro și, înțeleg, a cititorilor lor :)”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Gala Premiilor Capital Eroii Anului 2019 a fost organizată cu ajutorul partenerilor: Fondul de Garantare si Creditare IFN, Tera Steel, International Alexander, Grampet Group, Arsene, Diaconescu & Asociatii, Alpha Bank, Tinmar Energy, Garanti Bank, Alexandrion Group, Romgaz, Fair Value Consulting, Face Convention Center, Zarea, Aura Natural Gold Water, Floraria Magnolia, Iiana, Sir Ludovic, Roserry.