Mai multe persoane, între care şi omul de afaceri Florin Măran, au fost duse la audieri, la sediul DNA Timişoara, în urma percheziţiilor din Bucureşti şi cinci judeţele, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani.

După mai multe ore de audieri, Florin Măran şi alte cinci persoane au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la grup infracţional organizat.

Cei şase sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Timişoara au făcut, marţi, 37 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi, într-un dosar penal de evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat.

La Iasi, procurorii DNA Timișoara au descins la palatele țiganilor de la Ciurea și de la Grajduri. Oamenii legii urmăresc o întreagă rețea de evazioniști cara aveau sediul în județul Timiș, după cum scrie publicația Buna Ziua Iași.

Printre cei vizati se afla omul de afaceri Florin Măran, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din zona de Vest a țării. Măran se află în relații foarte aproapiate cu Titu Bojin, președintele Consiliului Judetean Timiș, șeful organizatiei județene a PSD. Legaturile de cumetrie dintre cei doi i-ar fi adus mai multe contracte de lucrari pe bani publici.

Florin Măran deține firmele Dateco si Technocer și pentru a-și micșora veniturile supuse impozitării s-ar fi folosit de mai multe facturi fictive eliberate de pe firmele unor țigani.