Alături de el, John Stumpf, de la Wells Fargo, a câștigat anul trecut 17,5 milioane de dolari, însă față de 2009, venitul s-a diminuat cu 6%, conform cifrelor Financial Times.

Cu o creștere de 1.536%, șeful Goldman Sachs a câștigat în 2010 nu mai puțin de 14 milioane de dolari, de la aproximativ 800.000 de dolari cu un an înainte.

Există și bancheri "nefericiți". Dintre cei care se află în topul Financial Times, cea mai drastică reducere a veniturilor a avut-o Brady Dougan de la Credit Suisse. Acesta a contabilizat la finalul anului trecut "doar" 11,8 milioane de dolari, după ce în 2009 câștigase aproape 18 milioane.
Roubini: Bancherilor trebuie să le dai primă ca să nu distrugă banca
Nu e vorba de moralitate, oamenii tind să se lăcomească, iar asta face parte din capitalism, spune Nouriel Roubini, arătând că bancherilor trebuie să le dai bonusuri ca să nu distrugă banca.
Referitor la pedepsirea vinovaţilor de declanşarea crizei economice, Nouriel Roubini a declarat că există peste tot corupţie, fraudă, oameni dubioşi. Dar nu criza e cauza.

Există instituţii financiare care şi-au asumat riscuri. Tehnic, aceste acţiuni au fost legale. Foarte puţini oameni au fost puşi sub acuzare. Este vorba despre lăcomie şi aroganţă, iar comercianţii şi bancherii sunt printre ei câteodată, a spus Roubini la Forum Invest, eveniment desfășurat în partneriat cu Evenimentul Zilei și Capital.

Lăcomia şi riscul trebuie să fie controlate de teama de pierdere şi de un sistem de compensaţii.

Cred că oamenii sunt mai lacomi decât acum 20 de ani. Trebuie să schimbăm acest sistem de compensaţii.
Topul celor mai bine plătiți bancheri

Jamie Dimon, JP Morgan Chase 20,7 milioane de dolari

John Stumpf, Wells Fargo, 17,5 milioane de dolari

James P. Gorman, Morgan Stanley, 14,8 milioane de dolari

Lloyd Blankfein
, Goldman Sachs, 14,1 milioane de dolari

Brady Dougan, Credit Suisse Group, 11,8 milioane de dolari

Stephen Hester, RBS, 11,5 milioane de dolari

Michael Geoghegan, HSBC, 8,9 milioane de dolari

Joseph Ackermann, Deutsche Bank, 8,5 milioane de dolari