Statistică OMS: Al doilea an al pandemiei se anunță a fi mai mortal

Raportul Organizației Mondiale a Sănătății arată că, la nivel global, cazurile au scăzut cu 12 procente față de săptămâna trecută. Europa este pe primul loc în ceea ce privește declinul, raportând cu 26% mai puține cazuri.

„Toate regiunile au raportat o scădere a cazurilor noi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi a fost similară cu săptămâna precedentă”, se arată în raportul OMS.

Amintim că scăderea globală a cazurilor de coronavirus vine după ce acestea au atins un vârf istoric în luna aprilie. Din păcate, virusul continuă să se răspândească în multe țări.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în India

Raportul mai arată că, săptămâna aceastaa, 2,3 milioane de persoane din India s-au îmbolnăvit de coronavirus. Partea bună este că s-a înregistrat și o scădere de 13 procente.

În Brazilia s-au raportat 437 de mii de cazuri noi, acestea fiind în creștere cu 3 procente față de săptămâna trecută.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, în timp ce India este în criză sanitară, mai sunt multe națiuni care prezintă îngrijorări. Printre acestea se numără: Nepal, Sri Lanka, Vietnam și Egipt.

„COVID-19 a luat deja peste 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, care se anunță a fi mult mai mortal decât primul”, a spus șeful OMS, potrivit CNN.

Sursă foto: Dreamstime