Dezvoltarea Philips HUE are drept scop convertirea sistemului într-unul mai inteligent, convenabil pentru cât mai multe persoane şi cu o accesibilitate sporită. Aceste actualizări reflectă creşterea comunităţii utilizatorilor de Philips Hue. Următoarea versiune a aplicației Hue (modelul 1.1) reuşeşte prin intermediul smartphone-ului şi al tabletei să ţină conectat utilizatorul la cele mai importante servicii de Internet. Această transformare înseamnă că becurile pot fi indicatori de vreme, cotații bursiere, rezultate sportive, e-mail, social media și pentru multe altele.
Lumina poate fi setată să acţioneze după voinţa utilizatorului. De exemplu, în cazul în care plouă se poate schimba intensitatea luminii, iar pentru un e-mail urgent sau un mesaj pe Facebook lumina poate să clipească astfel încât să atenţioneze utilizatorul. Mai mult decât atât, la apusul soarelui lumina poate să se intensifice treptat sau în cazul unui meci de fotbal al echipei preferate, lumina poate să se aprindă precum un bliţ în culorile echipei care marchează. Toate acestea sunt posibile prin intermediul Internetului şi a serviciilor integrate, precum IFTTT (IF This Then That), ceea ce înseamnă că iluminatul casnic se poate conecta acum la mediul înconjurător în nenumărate moduri, din ce în ce mai variate şi interesante.

Iuminarea casei în funcţie de locaţia proprietarului
 
Versiunea 1.1 a aplicaţiei Hue o să le fie comunicată actualilor utilizatori printr-o notificare de upgrade a software-ului. Noua caracteristică a aplicaţiei estimează zona cu ajutorul telefoanelor de tip smartphones şi a tabletei, detectând momentul în care utilizatorul sau familia acestuia intră sau ies din casă, pentru ca sistemul pe LED-uri Hue să se închidă/aprindă sau să-şi schimbe culoarea, toate acestea fără a scoate mobilul din buzunar.
 
Caracteristica principală a programului Hue este că uşurează rutina zilnica prin avertizarea luminoasă a diferitelor activităţi. Fie că avem nevoie de deşteptare sau de un semnal luminos care să ne reamintească de ora de culcare, fie că vreţi să le reamintiţi copiilor că au teme de făcut, atunci sistemul Hue este ideal. În plus, nu trebuie setat zilnic.Mai mult decât atât, cronometrul poate fi setat pentru a porni luminile în anumite momente ale zilei, util în special atunci când sunteţi în vacanţă. Este cea mai buna metodă de a vă relaxa şi de a scăpa de grija casei lăsate nesupravegheată.

 Philips rămâne fidel angajamentului de a aduce lumina conectată în cât mai multe case, astfel că şi-a extins disponibilitatea pe pieţele din Australia şi Noua Zeelandă, pentru ca în ţările UE şi în tările din Europa de Est produsul să fie disponibil din luna mai. În plus, în ceea ce priveşte disponibilitatea în magazinele Apple sau pe Apple.com, Hue a încheiat contract cu peste 550 de distribuitori Apple din Europa şi cu Amazon.com în SUA.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IT5W_Mjuz5I?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>