Potrivit materialului publicaţiei germane, starea de spirit în instituțiile europene este între "frustrare și resemnare", iar oficialul sugerează că nu se va ajunge la niciun acord la întâlnirea miniștrilor de finanțe din zona euro din 24 aprilie, termenul pentru a se ajunge la un acord.

Ziarul german Handelsblatt publică o poziţie a comisarului european Valdis Dombrovskis în care acesta sugerează că nu se va ajunge la un acord la întâlnbirea Eurogrului.

Bloomberg a primit același mesaj de sursele lor anonime privind aceste discuții:

„Cele două părți nu sunt aproape de un acord, a declarat un oficial implicat în negocieri. Refuzul guvernului grec de a continua cu orice privatizare, precum și angajamentele sale de a opri reformele pe pieței forței de muncă, reforma sistemului de pensii și economiile bugetare nu pot fi acceptate de creditorii țării, a spus oficialul.”

În cazul în care discuțiile continuă mult timp, se vor îndrepta spre 12 mai, data la care se așteaptă ca Grecia să mai facă o plata de 780 de milioane de euro.

Fără tranșa de salvare de 7,2 miliarde €, plățile pe care Grecia le are de făcut mai-iunie vor deveni din ce în ce mai problematice şi este extrem de puțin probabil ca Atena le va face pe toate.

Nu există nicio veste bună cu privire la negocieri, iar pozițiile nu s-au schimbat: Grecia spune că lucrează la reforme, iar negociatorii au lasat să se înţeleagă că guvernul are prea multe linii roșii și nu se întrevede niciun acord.

Financial Times spune acum că Grecia planifică o ocolire a plăţilor, după ce banca de investitii UBS a declarat că este mai mult decât probabil că Grecia va rata cel puțin o plată pe care o datorează.