Presa americană trăieşte un advărat coşmar: grupul Tribune este în faliment, Philadelphia Newspapers s-a plasat sub capitolul 11, San Francisco Chronicle este ameninţat de închidere, iar New York Times a anunţat că va închide Boston Globe.

În faţa acestor dificultăţi, Casa Albă şi-a exprimat „preocuparea şi tristeţea”, însă nu are nicio intenţie de a veni în ajutorul presei.

„La modul sincer, nu văd ce ar putea face guvernul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, în faţa jurnaliştilor americani.

„Există o oarecare preocupare şi tristeţe să vezi cum oraşele îşi pierd ziarele sau anumite regiuni ale ţării rămânând fără publicaţii”, a declarat Gibbs.

Presa americană se confruntă cu o drastică scădere a încasărilor din publicitate, din cauza crizei, în special, dar şi din cauza migrării consumatorilor de presă către ediţiile online. Obama însuşi s-a folosit de toate mijloacele puse la dispoziţie de internet pentru a avea o campanie electorală cât mai sonoră şi cât mai eficientă.

SURSA: e24