La cea de-a XI-a editie a Galei Premiilor Oskar Capital, fiecare invitat a venit cu gadgetul sau. Pentru ca Gala din acest an a Capitalului a avut ca tema centrala tehnologia si designul. Adica, in limbaj postmodernist, Gadget. Toti ne purtam crucea, numai unii isi poarta gadgetul. Sau, incercand o alta parafraza, orice om de afaceri roman poarta in diplomatul sau un gadget de milionar TOP 300.
Daca fiecare a venit cu gadgetul sau, numai unii au plecat cu Trofeele Oskar Capital decernate la cele cinci sectiuni. Compania Vodafone-Connex a fost declarata castigatoarea sectiunii “Investitia Anului”. BRD – Groupe Societe Generale a fost desemnata “Banca Anului”, iar titlul “Managerul Anului” a revenit lui Silviu Hotaran, directorul Microsoft pentru Europa de Sud-Est. Octavian Radu, fondatorul RTC Holding, a urcat pe scena pentru a primi distinctia “Omul de Afaceri al Anului”. Iulian Dacalu, fondatorul Iulius Group, a fost declarat “Speranta Anului”. Juriul care a decis acordarea celor cinci premii a fost format din Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Anca Harasim, director executiv al Camerei de Comert Romano-Americane, Florin Talpes, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii, Bogdan Baltazar, consultant financiar, si Iulian Bortos, redactorul-sef al revistei Capital.

Am retinut marturisirea lui Ionut Popescu, directorul editorial Capital, care si-a amintit prima sa experienta cu un gadget: pe vremea cand conducea redactia revistei, in urma cu sase-sapte ani, a refuzat unui coleg un titlu de articol in care era inserat cuvantul “e-mail” pentru ca nimeni nu stia pe atunci ce este e-mail. Iar acum, fostul ministru al Finantelor nu mai poate trai fara posta electronica. Iata cat de repede a evoluat lumea!, a conchis Popescu, moralizator. Mai pragmatic si norocos a fost Bogdan Enoiu (McCann-Erickson), care a castigat la tombola o canapea Rovere Mobili. Fiecare doarme asa cum isi asterne… gadgetul.