Meteorologii au emis un nou cod roșu de tip nowcasting pentru mai multe zone din Vaslui. Fenomene meteorologice asteptate: vijelie cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 35-50 l/mp. Zonele Vizate din Vaslui sunt: Roșiești, Hoceni, Albești, Costești, Dimitrie Cantemir, Oltenești, Vutcani;

Azi s-au înregistart 36 de grade Celsius în extremitatea de sud a țării 33-34 de grade la București, dar temperatura resimțită s-a apropiat și a atins 40 de grade în multe zone din sudul țării.

Potrivit ANM, astăzi și mâine va rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben pentru disconfort termic în continuare ridicat.

Dacă astăzi valorile au fost de 36 de grade Celsius, mâine este posibil să consemnăm în extremitatea de sud 38-39 de grade temperatură care va fi resimţită cu siguranță peste 42 de grade.

De mâine după ora 12:00 și mai ales vineri și până sâmbătă va fi o perioadă destul de complicată pentru că sistemele noroase foarte bine organizate pe fondul mase de aer preexistente deja vor determina vijelii puternice. Sunt aşteptate cantități de precipitații care la nivel local vor depăși 50 și 70 de litri pe metrul pătrat și când vorbim de aceste cantități pe secvențe scurte de timp cu siguranță vorbim și de situații de natură hidrologică.

Așadar, de mâine dinspre partea de vest, sud-vest, nord-vest a țării  sistemele vor traversa aproape întreaga țara. După care din nou vorbim de caniculă așa cum spuneam. Cu siguranță de duminică  vorbim de 34-35 grade Celsius, după care luni, marți, miercuri 38-39 de grade Celsius

Vremea se răcește în București

De sâmbătă dimineață însă, vremea se schimbă complet. Temperaturile scad semnificativ, iar înnorările vor fi din ce în ce mai accentuate. Totodată, vor fi prezente și averse, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului.

ANM anunță în acest weekend o temperatura maximă de 30…31 de grade, și o minimă de 17…19 grade.

În restul țării, vremea se va menține caniculară, iar furtunile vor veni în weekend. Potrivit meteorologilor, în zilele de 4 şi 5 august este valabilă o avertizare cod galben de disconfort termic în zece judeţe din sudul şi sud-estul ţării, plus Capitala, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 şi 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Totodată, ANM anunță că până la data de 15 august, vor fi perioade în care regimul termic va deveni mai normal, cu temperaturi maxime ce vor scădea până spre 26 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi la începutul celei viitoare.