ANM anunță o prognoză meteo specială pentru Capitală. Potrivit sursei citate, după zile de caniculă, începând de vineri, vremea să răcește. Meteorologii anunță că de miercuri până joi dimineață temperaturile se vor menține ridicate, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice.

În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade. În cursul zilei de joi vremea se va menține la fel de caldă.

Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, ce vor determina intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și posibil vijelie și grindină, iar temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Vremea se răcește în București

De sâmbătă dimineață însă, vremea se schimbă complet. Temperaturile scad semnificativ, iar înnorările vor fi din ce în ce mai accentuate. Totodată, vor fi prezente și averse, descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului.

ANM anunță în acest weekend o temperatura maximă de 30…31 de grade, și o minimă de 17…19 grade.

În restul țării, vremea se va menține caniculară, iar furtunile vor veni în weekend. Potrivit meteorologilor, în zilele de 4 şi 5 august este valabilă o avertizare cod galben de disconfort termic în zece judeţe din sudul şi sud-estul ţării, plus Capitala, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 şi 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

Totodată, ANM anunță că până la data de 15 august, vor fi perioade în care regimul termic va deveni mai normal, cu temperaturi maxime ce vor scădea până spre 26 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi la începutul celei viitoare.