Furtuna puternică de miercuri seara din Bucureşti şi Ilfov a lăsat haos în urma ei.

După o zi caniculară, codul portocaliu de vreme rea emis de ANM a devenit realitate, iar ploaia cu tunete şi fulgere şi vântul extrem de puternic au făcut prăpăd în Capitală. Oamenii au fost avertizaţi de furtună şi prin intermediul unui mesaj RO-ALERT.

Antenă GSM de mari dimensiuni, prăbuşită peste două case şi mai multe maşini

O antenă GSM a fost doborâtă de rafalele de vânt și s-a prăbuşit peste două case. O schelă s-a desprins de pe fațada unui bloc, iar zeci de copaci au fost doborâţi de furtună, notează stirileprotv.ro.

Pe Calea Giuleşti din Capitală, o antena GSM de mari dimensiuni s-a prăbușit peste două case. Pereții uneia dintre locuințe au fost distruși, iar mai multe gospodării au rămas fără curent electric. Au fost avariate şi câteva maşini parcate în zonă.

Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Două femei în vârstă de 90 şi 70 de ani, mamă şi fiică, au fost rănite şi duse de urgenţă la spital. Din fericire, viaţa nu le este pusă în pericol, transmit medicii.

“Eu am mai făcut o sesizare cu acest releu. Nu este normal că este aproape și de şcoală și de locuințele noastre. Vecinul a făcut către Primărie. Vă dați seama că pe timp de zi se vedea, era un balans destul de mare la nivelul vârfului, se balansa aproximativ 2 metri”, a declarat un locuitor din zonă.

Puteţi urmări imagini de la faţa locului aici.

122 de copaci puşi la pământ şi 45 de maşini avariate în urma furtunii

Potrivit unui bilanţ anunţat, joi dimineaţa, de către primarul Nicuşor Dan, în noaptea de miercuri spre joi au avut loc 196 de intervenții. Au fost înregistraţi 122 de copaci rupți, 17 stâlpi avariați, 13 elemente de construcție desprinse și 45 de autovehicule avariate.

Foarte mulţi copaci au fost puşi la pământ din cauza vântului puternic, unii chiar pe carosabil, blocând de tot circulaţia. În Piaţa Romană, un copac a căzut peste o stație de autobuz.

“Când a început vijelia s-a răsturnat dintr-o dată. Oamenii nu erau în stație, erau adăpostiti sub coloane”, a precizat un martor.

Circulaţia a fost oprită şi pe Calea Dorobanţi, unde un copac de mari dimensiuni a căzut, avariind şi doi stâlpi de iluminat.

Au fost probleme şi pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Otopeni. Un avion care trebuia să ajungă aici a fost deviat din cauza vântului puternic și a aterizat la Constanța.