Elena Lasconi de la PRO TV ar putea deveni preşedintele României?!

O fostă vedetă de la PRO TV ar fi putea deveni preşedintele României în 2024?! Este vorba despre jurnalista Elena Lasconi.

Primărița din Câmpulung este luată în calcul de către liderii grupării USR drept posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Momentan, nu a fost luată o decizie finală, însă ea este una dintre variantele partidului politic.

„Dacă sunt luată în calcul și se discută în USR despre treaba asta vă dați seama că pentru mine este o onoare dar este și copleșitor în același timp. Eu cred că cum îl cunosc pe Cătălin Drulă, ar putea să fie un președinte foarte bun de țară și a demonstrat asta cât a fost ministru.

Oricum, decizia va fi luată de către toți membrii prin vot. Eu nu m-am gândit pe persoană fizică să candidez la prezidențiale, dar tot ceea ce fac în fiecare zi este pentru România. Nu am stat ca să mă gândesc la varianta candidaturii la prezidențiale, am foarte multă treabă ca primar.

Probabil o să se facă măsurători. Eu fac politică de trei ani. Nu știu, este foarte repede tot ce se întâmplă. Am de implementat câteva zeci de proiecte pe fonduri europene. Eu vreau să fac lucruri bune pentru țară, nu mi-am propus niciodată să fiu președinte, prim ministru.

Ok, da, am auzit, da, vă votăm președinte, dar eu nici măcar nu m-am gândit la asta”, a zis Elena Lasconi pentru G4Media.ro.

Elena Lasconi
SURSA FOTO: USR

Vă amintim că, pe data de 15 septembrie 2023, Biroul Naţional al USR a prezentat lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 2024. Pe acea listă apar Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş,

„Depinde foarte mult cum va performa partidul la europarlamentare, va fi un prim test pentru Elena Lasconi care deschide lista USR. În mod normal președintele partidului, Cătălin Drulă, ar trebui să-și asume candidatura la prezidențiale, însă varianta Lasconi nu este exclusă.”, a declarat unul dintre liderii USR.

USR Argeș crede că Elena Lasconi ar fi o candidată bună pentru alegerile prezidențiale

„Tot mai mulți membri USR Argeș acreditează ideea potrivit căreia Elena Lasconi este cea mai bună variantă pentru prezidențiale. Discuții informale au fost duse în acest sens, însă o decizie urmează să se ia în această toamnă, a declarat senatorul Narcis Mircescu, președintele USR Argeș.

Nu este exclus să asistăm la un tandem Elena Lasconi – Cătălin Drulă, unul la prezidențiale, celălalt premier”, relatează publicația locală Bitpress.

„Din punctul meu de vedere, pot exista doi candidați: Cătălin Drulă sau Elena Lasconi, care are o notorietate foarte ridicată și un grad de apreciere foarte bun. În această toamnă, se vor purta și discuții în acest sens. Cătălin Drulă a declarat că nu este obligatoriu să fie el candidatul doar pentru că este președinte și că ar putea fie să candideze altcineva, fie să candideze în tandem alăuri de Elena Lasconi.

Au fost discuții informale între Elena și Cătălin când acesta din urmă a venit la Câmpulung. Elena este legată de Cîmpulung. În discuțiile informale, de principiu, spune că dorește să continue la Câmpulung, dar vom vedea ce ne aduce anul viitor. Varianta unui tandem cred că ar fi foarte potrivită”, a declarat senatorul USR Narcis Mircescu, potrivit sursei citate anterior.