Danemarca a anunțat că va restricţiona călătoriile din toate ţările şi recomandă evitarea călătoriilor în străinătate, a anunţat canalul de televiziune danez TV 2, relatează Reuters. Numai persoanele cu un scop credibil şi care prezintă un test negativ recent pentru COVID-19 vor putea să intre în ţara nordică, a indicat TV 2. Ministrul danez de externe va susţine o conferinţă de presă, vineri, pe tema restricţiilor de călătorie.

Europa se închide, Occidentul se redeschide

Aflată la polul opus, Arabia Saudită a anunţat că în martie va ridica pe deplin interdicţia privind zborurile internaţionale impusă în urmă cu peste nouă luni ca parte a eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului. Începând cu 31 martie, interdicţia privind zborurile internaţionale va fi ridicată complet, iar cetăţenii saudiţi vor avea permisiunea să călătorească în străinătate şi să se întoarcă în ţară. În septembrie, autorităţile saudite au anunţat o ridicare parţială a interdicţiei, permiţând călătoriile pentru anumite categorii de saudiţi şi străini. Interdicţia a fost introdusă în luna martie a anului trecut. În ultimele luni, Arabia Saudită a raportat o scădere semnificativă a ratelor de infectare cu corovonavirus. Această ţară din Golf a înregistrat până acum peste 363.500 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 6.282 de decese. Luna trecută, Arabia Saudită, principalul exportator de petrol din lume, a început vaccinarea împotriva COVID-19.

Iranul interzice vaccinurile

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a interzis vineri importul de vaccinuri anticoronavirus fabricate în SUA şi Marea Britanie, spunând că acestea ar putea servi la “contaminarea” ţării sale. “Sunt interzise importurile de vaccinuri produse în SUA sau Marea Britanie. Nu putem să avem deloc încredere în ele. Nu este imposibil ca ei să îşi dorească să contamineze alte naţiuni”, se arată într-un mesaj al Ayatollahului Khamenei postat pe contul său de Twitter în engleză.  Așadar, sunt interzise în Iran vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca/Oxford, care au fost lansate sau sunt pe punctul de a fi lansate în Europa şi SUA.