O şuviţă din părul lui Elvis Presley, păstrată de frizerul acestuia, a fost vândută contra sumei de 1.181 de euro, la o licitaţie care a avut loc sâmbătă, în Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Homer Gill Gilleland l-a însoţit pe Elvis Presley în turnee timp de peste 20 de ani, în calitate de frizer personal. Gilleland îl tundea şi îl vopsea pe starul american şi astfel a păstrat mai multe şuviţe din părul acestuia.

Specialiştii de la casa unde a avut loc licitaţia, din Devizes, Wiltshire (Marea Britanie), evaluaseră şuviţa din părul lui Elvis la circa 280 de euro.

Şuviţă cu certificat de autenticitate

După moartea lui Elvis, în 1977, Gilleland a vândut suviţe din părul faimosului muzician într-un magazin din apropiere de Graceland, reşedinţa starului.

Şuviţa de păr scoasă la licitaţie sâmbătă are şi un certificat de autenticitate.

În noiembrie 2002, o şuviţă din părul lui Elvis a fost vândută pentru 115.000 dolari, în cadrul unei licitaţii online.

Elvis Presley, „Regele rock’n roll-ului”, a avut, timp de 22 de ani, o carieră prolifică în muzică şi film, cu 64 de albume de studio şi live, 149 de single-uri şi nenumărate concerte, dar şi cu 31 de filme şi două documentare. A murit pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unei crize cardiace provocate de excesele de medicamente şi droguri. Influenţa muzicii sale asupra culturii este uriaşă, Elvis rămânând principalul actor care a popularizat rock’n roll-ul. Numeroşi artişti se definesc în continuare în raport cu influenţa lui, iar muzica şi imaginea lui Elvis încântă încă milioane de fani, tineri şi adulţi, din întreaga lume.

SURSA:Mediafax