Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu a primit nicio solicitare din partea fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, privind rechemarea la post a ambasadorului României în SUA, George Maior. Meleşcanu anunţa în luna mai că a trimis propunerea de rechemare la Cotroceni. Potrivit unor surse politice, pe masa preşedintelui Iohannis nu a ajuns niciun document, scrie Adevărul. Într-un interviu, George Maior spunea că a aflat de la televizor despre rechemarea sa.

„Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleşcanu. O semnam şi o trimeteam la Cotroceni“, a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă a primit vreun document de la Teodor Meleşcanu.

Pe data de 8 mai, Teodor Meleşcanu, la acea vreme ministru de Externe, declara, la Antena 3, că a trimis la Cotroceni propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasdor în SUA. Între timp, Teodor Meleşcanu a fost remaniat, în locul său venind Ramona Mănescu, iar despre propunerea de rechemare nu se mai ştie nimic. Preşedintele Klaus Iohannis are ultimul cuvânt în procedura de rechemare la post a unui ambasador.

„Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la universitate.” , a declarat George Maior despre posibila sa rechemare în ţară.