Asirom a lansat astăzi o poliţă care permite unui client RCA al companiei să ceară direct de la Asirom despăgubirea pentru pagubele produse într-un accident provocat de un alt şofer. După ce îşi va despăgubi clientyul Asirom urmează să-şi recupereze banii de la asigurătorul de la care şi-a cumpărat RCA şoferul vinovat.

Asigurarea este denumită Casco Partener, iar scopul produsului este să-i scutească pe clienţii RCA ai Asirom de “timpul pierdut şi neplăcerile cauzate” în urma producerii unui incident auto cu un şofer asigurat la altă companie, se afirmă în comunciatul de presă remis de companie. 

“Din estimările făcute până în prezent, recuperarea individuală a daunelor produse în urma unui incident auto poate dura şi câteva luni, în vreme ce noul produs garantează că banii vor fi primiţi în cel mai scurt timp posibil, în maxim şapte zile de la acceptarea dosarului complet”, se precizează în comunicat.
 
Asigurătorul se aşteaptă să vândă peste 100.000 de poliţe Casco Partener până la sfârşitul acestui an.
 
Poliţa costă între 30 şi 160 de lei/an, în funcţie de categoria vehiculului şi de suma asigurată declarată, iar prima se plăteşte integral la încheierea contractului.

Asigurarea Casco Partener completerază asigurarea obligatorie, fără a o înlocui. Produsul nu se aderează nici clienţilor care deţin o asigurare Casco – aceştia îşi pot repara şi acum autovehiculul pe poliţa auto facultativă.