luna martie si ma gandesc in primul rand la SIF-uri.
19 aprilie. Cotatia actiunilor continua sa scada, investitorii apreciind in mod negativ ideea majorarii capitalului social prin majorarea valorii nominale a actiunilor. Teoretic, intre emiterea de noi actiuni cu titlu gratuit si majorarea valorii nominale nu este nici o diferenta, insa la nivelul pietei perceptia este diferita. Consideram actiunile bancilor drept plasamente foarte bune pe termen lung si imi mentin pozitia. Nu cate actiuni gratuite distribuie o banca sau cat de mult creste valoarea nominala determina calitatea plasamentului, ci rata de crestere a afacerii sustenabile pe termen lung.
20 aprilie. Scaderi generalizate la nivelul cotatiilor au fost inregistrate azi fara suportul unor evenimente din viata companiilor sau de natura macroeconomica care sa indreptateasca aceasta evolutie.
21 aprilie. Scaderile au continuat si azi, insa pe o lichiditate extrem de redusa (144 miliarde), ceea ce constituie un semnal ca se opresc aici. Insa ceea ce consider ca e mai important e faptul ca scaderile survenite dupa minimele din martie sunt la nivele din ce in ce mai ridicate – higher highs and higher lows – constituind o consolidare a nivelelor actuale si construind un fundament pentru un trend ascendent sanatos.
22 aprilie. Cotatii in revenire la banci. SIF-urile sunt oprite din cauza AGA. In portofoliul personal nu intentionez sa fac modificari, acesta avand o expunere aproape exclusiva pe SIF5. Consider aceste titluri drept avand un potential ridicat, randamentul asteptat fiind de 100% intr-un orizont de timp de 12-18 luni.