Clienţii Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) pot verifica online modul in care se lucreaza la cererile de intabulare depuse, pe baza numarului de inregistrare al cererii, accesand site-ul institutiei.

Acest serviciu este disponibil in toate judetele tarii cu exceptia judetelor Mures, Iasi, Braila si a Capitalei. Potrivit sefului ANCPI Robert Tatu initiativa se datoreaza numarului mare de reclamatii depuse de clienti si legate de intarzierile cu care se efectuau diversele servicii de carte funciara si cadastru.

 

In judetele Prahova, Constanta si Buzau toate operatiunile agentiei se realizeaza digital si sunt disponibile online. Reprezentantii ANCPI afirma ca pana la sfarsitul acestui an si celelalte judete for fi deservite identic.

De asemenea, Tatu a precizat ca a fost finalizat cadastrul general in comuna Stefan Voda, parte a programului pilot de realizare a cadastrului general al intregii tari. Operatiunea va costa, conform ANCPI, aproximativ un miliard de euro si se va definitiva in jurul anului 2020.

Data: 24 ianuarie 2008

Sursa: ANCPI