Noua perlă a turismului din România

Turiștii români și străini vor putea vizita o nouă stațiune în Ardeal, în cadrul unui complex ce promovează turismul balnear românesc.

Complexul, care va fi construit la Covasna, promite să fie unul balneoclimateric multifuncțional. El va fi situat într-o zonă recunoscută pentru proprietățile vindecătoare pe care le are.

Fondurile în valoare de 12 milioane de euro necesare vor fi furnizate prin intermediul finanțării oferite de Compania Națională de Investiții (CNI).

Inițiativa pentru proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor a intrat în etapa de licitație, fiind inițiată prin intermediul platformei e-licitatie.ro.

Complexul va avea:

  • o piscină
  • bazine acoperite și în aer liber
  • restaurante și zone de recreere
  • terenuri sportive și locuri de joacă pentru copii

Va exista și o zonă special dedicată pentru SPA și wellness, care va include:

  • saune
  • hidromasaj
  • și spații pentru masaj și relaxare

Locația investiției va fi în proximitatea pârtiei de schi și a patinoarului din stațiune. Complexul este gândit în principal pentru a atrage turiști mai tineri și familii cu copii.

Prin îmbunătățirea infrastructurii și extinderea facilităților, se urmărește transformarea Covasnei într-o destinație turistică mai atrăgătoare. De altfel, există speranța că acest proiect va revitaliza economia turistică, care a suferit din cauza pandemiei.

Complex Covasna
Complex Covasna/SURSA FOTO: stiridecluj.ro

Turismul balnear în România

Până când va fi acest complex gata, mai sunt alte zone unde se poate face turism balnear în România. Cea mai cunoscută locație este în Vâlcea. Vorbim despre Băile Onești, unul dintre puținele locuri din România unde găsești tratamente pentru desensibilizarea organismului la persoane care suferă de alergii.

Apoi mai avem Slănic-Moldova (Bacău) sau Băile Tușnad (Harghita). Aceasta din urmă mai este cunoscută și drept „Perla Harghitei”.

Lista continuă cu Amara (Ialomița). Aici, de regulă, vin cei care doresc să facă tratamente cu nămoluri depuse pe fundul Lacului Amara. Mai mult, locația este accesibilă din punct de vedere financiar pentru mulți români.

Mai avem Sovata (Mureș) și Băile Herculane (Caraș-Severin). Nu sunt de trecut cu vederea nici Băile Felix (Bihor) și nici Vatra Dornei (Suceava).

Băile Felix sunt cunoscute pentru bioclimatul unic, în timp ce „Perla Bucovinei” este renumită pentru apele termale.

Lista continuă cu Covasna, Băile Govora (Vâlcea) și Balvanyos (Covasna).