O nouă decizie în cazul liderului sindicatului de la metrou, Ion Rădoi. Procurorii DNA au decis că acesta va fi cercetat pentru încă două luni sub control judiciar. Măsura preventivă a fost prelungită până în ianuarie 2022.

Totodată, Ion Rădoi are interdicție de a părăsi țara. În același timp, acesta nu mai poate fi președinte al USLM cât timp este sub control judiciar, în dosarul privind închirierea spațiilor de la metrou de către firma sindicatului său.

Avocata lui Rădoi, Mariana Ștefan, a oferit o serie de declarații în acest sens. Într-un interviu acordat pentru Gândul, aceasta declara că lucrurile se mișcă foarte încet în ancheta de la DNA, iar procurorii continuă să tragă de timp.

Ea a mai precizat că până acum au fost audiați doar câțiva comercianți care aveau spații comerciale la metrou. ”DNA trage de timp ca să îl țină sub control judiciar cât mai mult timp, iar activitatea sindicală să se dileze în acest timp”, a spus avocata lui Ion Rădoi.

De ce este acuzat  Ion Rădoi 

Amintim faptul că problemele liderului sindicatului de la metrou au început în ziua de 14 iulie. Atunci, DNA a anunţat că Ion Rădoi a fost pus sub urmărire penală, fiind plasat sub controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Acesta este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată şi şantaj.

Aceeaşi măsură a controlului judiciar a fost luată şi în cazul unui administrator al unor societăţi comerciale acuzat de complicitate la folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Procurorii DNA dezvăluiau ulterior că dosarul în care este implicat acesta are ca obiect investigarea modalităţii în care au fost exploatate şi administrate spaţiile comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021.

Totodată, anchetatorii au explicat și faptul că SC Metrorex SA a încheiat în 2003 un contract de asociere în participaţiune cu SC Sindomet Servcom SRL, firmă deţinută de Sindicatul Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou şi controlată de Ion Rădoi, ce avea ca obiect exploatarea şi administrarea în comun a suprafeţelor din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, care se pretau la organizarea de activităţi comerciale în scopul obţinerii de profit.