Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova, urmând să fie semnate contractele pentru cele trei loturi ale secţiunii Ploieşti-Buzău, iar lansarea licitaţiei pentru contractul vizând construcţia secţiunii Buzău-Focşani a intrat în linie dreaptă.

„Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova! Ploieşti-Buzău: 63,25 km, contractele pentru cele 3 loturi ale acestei secţiuni urmează să fie semnate. Buzău-Focşani: 82,44 km, a fost aprobat Proiectul Tehnic! Lansarea în licitaţie a contractului pentru construcţia acestei secţiuni a intrat în linie dreaptă. Sunt primii paşi concreţi pentru unirea Munteniei cu Moldova prin infrastructură rutieră modernă”, a scris Grindeanu, luni pe pagina sa de Facebook.

Proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani a fost avizat

Amintim că, ministrul anunțase vineri că proiectul tehnic pentru autostrada Buzău – Focşani, parte din A7 – Autostrada Moldovei, a fost avizat de Consiliul Tehnico Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Este un pas important pentru construcţia acestei autostrăzi. Acum CNAIR poate începe pregătirea documentaţiei pentru scoaterea la licitaţie a contractului de execuţie. Suma necesară pentru construcţia autostrăzii Buzău – Focşani va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Încep reabilitările și la DN6 între Alexandria şi Craiova

De asemenea, tot vineri, Sorin Grindeanu anunțat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea a 53 de km din DN6 între Alexandria şi Craiova, un contract în valoare de 258 de milioane de lei (fără TVA).

„Sper ca acest contract să fie semnat cât mai repede, astfel încât constructorul să înceapă lucrările. Este un drum naţional care trebuie modernizat urgent şi voi monitoriza cu atenţie ritmul lucrărilor. Valoarea contractului este de 258 milioane de lei (fără TVA), iar constructorul are la dispoziţie 18 luni pentru a termina lucrările”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că după evaluarea ofertelor a desemnat vineri câştigătorul pentru contractul de Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare.

„Vineri, 21.01.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a desemnat câştigătorul pentru contractul de Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare. Câştigătorul licitaţiei este Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS, cu preţul de 258.083.278.76 Lei fără TVA. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar perioada de garanţie este de 120 de luni”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul CNAIR.

Sectorul de drum are o lungime de aproximativ 53 km şi se desfăşoară de la limita dintre judeţele Teleorman şi Olt până la limita dintre judeţele Olt şi Dolj, pe raza judeţului Olt.