O nouă armă în lupta cu pandemia! Este un super anticorp

Studiul respectiv arată că anticorpul monoclonal este capabil să trateze și să prevină afecțiunile cauzate de COVID-19, fiind foarte util și în fața variantelor mai periculoase, punctează cercetătorii, conform lastampa.it

Ce este special în cazui acestui anticorp? Particularitatea lui constă în recunoașterea simultană a doi antigeni diferiți ai virusului. Din acest motiv, noua descoperire a fost numită „anticorp bispecific”.

Au o eficacitate ridicată

Anticorpii bispecifici reduc semnificativ selecția variantelor rezistente, față de cei care recunosc un singur antigen. Aceștia au o eficacitate ridicată și caracteristici care îl fac un candidat foarte bun pentru studii clinice, cu posibilitatea unei bune utilizări atât în ​​prevenirea bolii, cât și în tratament, notează cercetătorii.

Pentru a crea anticorpul respectiv, aceștia au unit doi anticorpi naturali într-o singură moleculă artificială. Totodată, testele preclinice au arătat că anticorpul bispecific protejează și împotriva variantelor ale noului coronavirus, inclusiv cea engleză.

„Anticorpul a fost dezvoltat ca parte a proiectului de cercetare Antibody Therapy Against Coronavirus (ATAC), finanțat de Consiliul European de Cercetare (ERC)”, transmite Fausto Baldanti, șeful laboratorului de virologie moleculară San Matteo, potrivit sursei menționate.

Vor fi salvate multe vieți în lupta cu pandemia

Proiectul de cercetare a avut ca scop dezvoltarea unei imunoterapii anti-COVID, utilizând trei abordări diferite pentru a maximiza șansele de succes și a exploata beneficiile.

De asemenea, comisarul european pentru inovaţie, Mariya Gabriel, spune că această nouă descoperire ar putea preveni și trata cazurile COVID-19. Astfel, vor fi salvate multe vieți în lupta cu pandemia cauzată de noul coronavirus.

Sursă foto: Dreamstime