Aplicaţia este bazată pe un algoritm inteligent care oferă taximetriştilor cu licenţă posibilitatea de a se înregistra în aplicaţie şi de a primi comenzi direct pe dispozitivul mobil – smartphone sau tabletă. Taxiplon Driver este disponibilă pentru şoferii de taxi cu licenţă, care sunt clienţi Cosmote (cartelă sau abonament), în baza unei taxe lunare recurente de acces care va fi plătită prin SMS, în valoare de 17,3 euro/lună (pentru clienţii cu abonament, TVA inclus), respectiv de 14 euro/lună (se va reţine din credit, pentru clienţii cu cartelă preplătită).

Aplicaţia este uşor de folosit, şoferii de taxi având posibilitatea să accepte sau să respingă comenzile, având totodată disponibilă pe dispozitivul mobil o hartă ce prezintă locaţia clientului. După preluarea clientului, şoferul de taxi va trimite un semnal către algoritmul aplicaţiei, pentru a anunţa că este ocupat şi nu poate prelua alte comenzi la momentul respectiv. Când pasagerul va ajunge la destinaţie, şoferul de taxi va apăsa butonul „Cursă încheiată” şi va reîncepe să recepţioneze comenzi noi din partea utilizatorilor aplicaţiei.

Aplicaţia pentru pasageri este disponibilă pentru persoanele care au nevoie de un taxi şi nu vor să piardă timpul aşteptând la telefon, pentru clienţi Cosmote, cât şi utilizatori ai altor reţele de telefonie mobilă. După descărcarea aplicaţiei pe dispozitivul mobil, clienţii apasă butonul „Vreau Taxi”, locaţia este afişată, introduc adresa la care doresc un taxi, iar apoi pot vedea pe dispozitiv când taxiul se apropie. Aplicaţia este gratuită (cu excepţia traficului de date) pentru clienţii-pasageri.