Toți șefii de direcții și departamente din Poșta Română trebuie să facă până pe 26 februarie o analiză și să propună posturile care vor fi desființate, se arată într-o adresă internă semnată de directorul general, Horia Grigorescu.

„Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată în documentul care a fost publicat pe Facebook.

Directorul general, Horia Grigorescu a vorbit la Digi24 despre acest subiect. Acesta a precizat că a trimis două astfel de adrese. Au fost vizate aparatul administrativ din sediul central al Poștei Române, 8 regionale și 42 de oficii poștale.

300 de oameni ar putea fi dați afară

„Colegii mei au primit sarcina de a analiza activitatea colegilor din subordine și modul în care este organizată și structurată activitatea acestor departamente, servicii, birouri, astfel încât să ajungem la optimizarea numărului de personal care este implicat exclusiv în activitatea administrativă, în zona TESA. Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă și care sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat directorul general al Poștei Române.

Acesta a spus că sunt vizate 21% dintre posturile din aparatul TESA de la nivel național și 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu. În total, 300 de oameni ar putea fi dați afară.

„Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022”, a mai declarat directorul general al Poștei conform sursei citate.