Primăria din Cluj-Napoca, care controlează noua Sală Polivalentă din municipiu, se pregăteşte să o doteze cu 350 de paturi, transformând-o astfel într-un spital de campanie pentru bolnavii de COVID-19.

În prezent, Clujul are doar 120 de cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar în municipiu functionează mai multe spitale care nu sunt ocupate la capacitate maximă. Cu toate acestea, primarul Emil Boc spune că ne aflăm într-un scenariu de maximă urgenţă şi trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău.

“E un scenariu de maximă urgență. Suntem cu arma la picior. Sperăm să nu ajungem niciodată să ne confruntăm cu acest scenariu, dar noi trebuie să fim pregătiți”, a declarat Emil Boc, potrivit actualdecluj.ro.

Proiectul urmăreşte să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele

Dotarea cu cele 350 de paturi va fi oferită de către Auchan Retail România, iar oamenii de afaceri sunt invitaţi să se implice în dotarea viitorului spital de campanie.

“Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului şi evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19 ce prezintă forme uşoare şi medii. Spaţiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unităţi spitaliceşti”, se precizează într-un comunicat de presă.

“Experienţa demarării proiectului pilot în Bucureşti ne este de mare folos în ceea ce priveşte organizarea, funcţionarea şi lucrul cu autorităţile, dar şi în cooptarea de parteneri, cărora le mulţumesc că au înţeles momentul şi nevoia. Lansez o nouă invitaţie către firme şi oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmăreşte să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele”, a declarat Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România, iniţiator al proiectului naţional.