Ca persoană imunocompromisă, cu poliartrită reumatoidă, ea s-a aflat într-unul dintre primele valuri de vaccinare, la începutul acestui an.

“Medicamentele pe care le iau pentru artrita reumatoidă îmi modifică sistemul imunitar”

Acum, la aproape doi ani de pandemie, a primit a treia doză de vaccin Pfizer.

”Medicamentele pe care le iau pentru artrita reumatoidă îmi modifică sistemul imunitar, pentru a mă ajuta să evit apariția unor crize, îmi reduc și capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor. Prin urmare, sunt imunocompromisă.

De aceea, este important pentru mine să evit să răcesc sau orice infecție fungică. Așadar, când am auzit de COVID-19 în ianuarie 2020, știam că nu pot risca să fiu expus la acesta”, explică tânăra.

“Vaccinarea mi-a deschis ușile pentru a-mi putea vedea familia”

Reumatologul i-a spus incă de la început că nu trebuie să stea în preajma celor care nu poartă mască sau nu păstrează distanțarea socială.

”Am primit prima doză de vaccin Pfizer la sfârșitul lunii februarie. Vaccinarea mi-a deschis ușile pentru a-mi putea vedea familia. Dar orice vaccin are efecte asupra sistemului imunitar, așa că am fost pregătită de efectele secundare încă de la prima și a doua doză”, povestește Emyle Watkins.

”Am avut ceva dureri și chiar dacă majoritatea oamenilor s-au simțit mai bine după 24 de ore, eu am avut nevoie de mai mult de 48 de ore ca să trec peste oboseala inițială și durerea de cap. La două săptămâni după a doua doză, mi-a revenit artrita, îngreunându-mi deplasarea și lăsându-mă fără energie”, a continuat ea.

Emyle Watkins a primit a treia doză de vaccin Pfizer pe 26 august. Ea spune că, imediat după vaccin a avut dureri de cap și a avut amețeli.

”Am rămas acolo mai mult decât perioada de observație de 15 minute din cauza simptomelor imediate, iar clinica mi-a dat un suc, ca să-mi treacă amețeala”, a adăugat ea.

Tânăra spune, in final, că a devenit tot mai conștientă de faptul că, și vaccinată, este expusă unui risc de infectare. Ea crede că a treia doză o va face să se simte mai în siguranță și să-i stimuleze sistemul imunitar.

Sursă foto: Dreamstime