O judecătoare a reacționat joi vehement în fața a ceea ce numește ea bătaia de joc a clasei politice la adresa puterii judecătorești.

Adriana Stoicescu, judecător la Tribunalul Timiș, a răbufnit pe Facebook în urma scandalului declanșat la comisia juridică a Parlamentului cu ocazia dezbaterilor aprinse care au avut loc joi pe legea care propune desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Magistratul a lansat un atac virulent la adresa clasei politice, acuzând membrii tuturor partidelor că nu dau doi bani pe dreptate, pe Justiție și pe judecători.

O judecătoare a reacționat vehement: Vă bateți joc de un popor amărât!

”V-ați cățărat pe morții Revoluției!
Nu v-a fost destul!
Vă cățărați pe victimele abuzurilor infernale ca să mulțumiți stăpânii care v-au adus unde sunteți și unde nu meritați, de fapt, să fiți!
Vă bateți joc de un popor amărât, care încă speră că va avea parte de o judecată dreaptă și corectă atunci când va ajunge în fața unui judecător.
Azi, ați distrus orice urmă de decență în cel mai înalt for al unei țări, după modul în care v-ați comportat cu magistrații prezenți acolo!
Ne-ați umilit pe toți!
Ne-ați dovedit că nu dați doi bani pe dreptate, pe justiție, pe judecători!
Vă doresc, din tot sufletul, să trăiți pe propria piele ce au trăit colegii mei, apoi să ieșiți și să urlați pe la ambasade ”unde e dreptatea?”.
Și toți, dar absolut toți, să vă întoarcă spatele!
Sunteți o imensă rușine!”, a scris judecătoarea marți pe Facebook.

Anterior, tot în cursul zilei de joi, ea a mai avut o postare, în care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că președintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost nevoit să părăsească dezbaterile comisiei juridice, în toiul scandalului politicianist:

”A treia putere în Stat, terfelită”

”Bătaie de joc la adresa președintelui Consiliului Superior al Magistraturii! Altfel spus, la adresa puterii judecătorești! O mână de politicieni distrug justiția, cu zâmbetul pe buze și scuipând pe lege și Constituție.

Aici nu mai e vorba doar de SIIJ. Aici e vorba de a treia putere în Stat, terfelită, iată, de politicieni, dupa ce a fost hăituită, arestată, umilită, în numele luptei anticorupție.”, a mai scris Adriana Stoicescu.

Trebuie precizat că Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, dar și președinta Înalte Curți de Casație și Justiție a României, Corina Corbu, au părăsit sala unde comisia juridică din Parlament dezbătea desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Cei doi au plecat după ce unul dintre reprezentanții PSD, Nicușor Halici, a intrat într-un conflict verbal cu președintele comisiei juridice, Mihai Badea, de la USR-PLUS.