Jane Birkin a suferit „un atac cerebral minor în urmă cu câteva zile” a anunțat familia. Din fericire, potrivit apropiaților, celebra actriță se simte bine.

Artista ar fi trebuit să vorbească despre „Jane”, un documentar despre ea, realizat de fiica ei, Charlotte Gainsbourg.

Jane Birkin și-a început cariera la vârsta de 20 de ani

Născută la Londra pe 14 decembrie 1964, Jane Birkin, a fost cunoscută pentru rolurile jucate în filme regizate de Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard şi Agnes Varda, precum şi pentru celebrul model de geantă căruia brandul Hermes i-a atribuit numele artistei, şi-a început cariera la vârsta de 20 de ani, în filmul „Împuşcătura/ Blow Up”, regizat de Michelangelo Antonioni, în care a interpretat rolul unui model nud.

Jane Birkin
Jane Birkin (Sursa foto: Twitter)

Birkin a fost și model în Franţa, dar a mai apărut în filme ca „Dust” (1985), de Marion Hansel, premiat la Festivalul de la Veneţia şi de două ori nominalizat la premiile Cesar, iar mai recent, în „La Femme et le TGV” (2016), scurtmetraj nominalizat la premiile Oscar.

”Je t’aime… moi non plus”  a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg.

Artista este membru al Amnesty International şi International Human Rights Federation și este cunoscută și pentru duetul „Je t’aime… moi non plus”, din anul 1969, cu Serge Gainsbourg, cu care a avut o relaţie de 12 ani în timpul căreia s-a născut Charlotte. Cântecul a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg.