Este vorba despre actriţa franceză Caroline Cellier, laureată a premiului Cesar din 1985 pentru rolul său din filmul „L’Année des méduses”. Conform EFE, aceasta s-a stins din viață, marți, la Paris la vârsta de 75 de ani după o suferinţă îndelungată, notează Agerpres.

Cunoscută pentru rolurile sale secundare în cinematografie şi teatru şi cu o filmografie prolifică, Cellier (născută în Montpellier în 1945) a colaborat cu regizori de prestigiu, precum Chaude Chabrol, Claude Lelouch, Edouard Molinaro şi cu soţul său, Jean Poiret, cu care a fost căsătorită din 1965 până la moartea acestuia în 1992.

Tragica veste a fost făcut publică și de fiul său, Nicolas Poiret, care a transmis un mesaj emoționant pe contul personal de Instagram.

„Azi ne despărţim pentru câteva minute dar vei rămâne mereu forţa, râsul, gluma, sângele meu vărsat, cavalerul meu al dreptăţii, detectorul meu de ipocrizie, luna mea, mama mea, lupta mea….”, a scris fiul său, Nicolas Poiret, pe Instagram.

Rolurile care au făcut-o celebră

Pe lângă filmul „L’Année des méduses”, actriţa Caroline Cellier rămâne în memorie cu rolurile sale din filme precum „Le Zebre”, „Que la bete meure”, sau „La vie, l’amour, la mort”, dar şi cu interpretări din alte o sută de titluri pentru marele ecran, teatru şi televiziune, de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani.

De menționat este faptul că ultimul său film a fost comedia „Thelma, Louise y Chantal”, de Benoit Pétré, din anul 2010, în care a jucat alături de Jane Birkin şi Catherine Jacob, un omagiu adus filmelor hollywoodiene din anii ’90.