Reprezentanţii companiei pun această situaţie pe fondul blocajului financiar generalizat care a afundat firma într-o criză financiară majoră, concretizată prin acumularea continuă de debite restante.
Activitatea Transchim se desfășoară în sectorul transporturilor de marfă, în special transporturi agabaritice pentru marii producători de echipamente industriale din țară și din Europa. În prezent, compania are comenzi în derulare în valoare de peste 6.000.000 lei, atât pentru transport intern, cât și pentru cel extern. Flota auto a societății cuprinde un număr de peste 90 de capete de tractor și semiremorci.

”Scopul principal al societății Transchim este de a-și restructura activitatea prin propunerea unui  plan de reorganizare, în condițiile continuării activității de transport, paralel cu achitarea datoriilor acumulate până la data deschiderii procedurii”, a declarat Adrian Lotrean, senior partner al Casei de Insolvenţă Transilvania, numită ca administrator judiciar al societăţii.

Compania Transchim a fost înființată în 1980 pentru a oferi transport agabaritic rutier pentru industria chimică și petrochimică din România. Societatea furnizează astăzi logistica necesară proiectelor de transport industrial, transport maritim și fluvial, operațiuni portuare, transport feroviar și formalități vamale pe întreg teritoriul Europei.