USR-PLUS și consiliile administrative din Timișoara

Ruben Lațcău susținea, în ședința Consiliului Local Timișoara care a avut loc în data de 15 decembrie 2020, că poate să garanteze „public și consiliului local” că niciunul dintre consilierii săi viitori nu va fi în niciun consiliu de administrație”.

Totuși, la cinci luni de la promisiunea respectivă, consilierul personal al lui Ruben Lațcău, Lucian Suciu, face parte din Consiliul Administrativ al Societății de Drumuri Municipale.

Totodată, city-managerul Matei Creiveanu este membru al Consiliului Administrativ Retim, iar Rudolf Gräf, consilier personal al primarului Dominic Fritz, face parte din Consiliul Administrativ al Horticultura.

Reacția lui Ruben Lațcău

Amintim că fiecare membru al unui consiliu de administrație primește lunar o indemnizație în valoare de 3.500 de lei.

„Ce pot să vă garantez public și consiliului local este că niciunul dintre consilierii mei viitori nu va fi în niciun consiliu de administrație, cum nu sunt și nu vor fi nici cei ai primarului”, a spus Ruben Lațcău anul trecut.

Recent, acesta reacționat pe propria pagină de socializare, susținând că „nu a fost o minciună”, ci „o evaluare greșita a viitorului”.

„Pot să recunosc fără nicio problemă că atunci când am făcut acea declarație nu am anticipat cât de complicat va fi să găsești oameni pentru aceste societăți. Nu a fost o minciună, a fost doar o evaluare greșita a viitorului. Pe care mi-o asum”, a scris Ruben Lațcău pe pagina sa de Facebook.