Ce spune Nelu Tătaru

”Rămânem în ”Scenariul 3”, indiferent de situația de urgență sau nu. Avem 158 de cazuri, cu 19 mai mult decât ieri. Aceste cazuri sunt din teste făcute ieri ale celor aflați deja în carantină în zonele de frontieră. O parte sunt din contacții celor două cazuri Gerota și Parlament, iar o mică parte sunt cei care vin din Austria, Germania și Spania. Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri, majoritatea asimptomatice, a celor aflați în carantină”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în direct la România TV.

158 de cazuri la nivel național

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.
Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria și Germania.
Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.